tiistai 23. elokuuta 2016

Muistilista itselleni

 • Älä koskaan mieti muiden mielipiteitä. Koskaan. Ihmiset kyllä arvostelevat ja tuomitsevat ja luulevat tietävänsä paremmin. Turha kuluttaa aikaansa moiseen.
 • Sano useammin kyllä kuin ei. Lähde kavereiden kanssa ulos tai ihan mihin tahansa. Poistu kotoa useammin. Älä vetoa siihen, että huomenna on työpäivä tai on tekemättömiä koulutehtäviä. Jos jäät kotiin koulutehtäviin vedoten, et tee niitä kuitenkaan. Yhtä hyvin voit nähdä kavereita.
 • Arvosta ystäviäsi. Sinulla on niitä loppujen lopuksi aika paljon. Älä unohda heitä, kun joskus tulevaisuudessa alat taas seurustella. Muista, miten paljon he auttoivat sinua, kun sitä eniten tarvitsit. Tee sama heille.
 • Muista aina, kuinka paljon N rakasti sinua. Muista se etenkin huonoina päivinä. Jos koskaan tunnet olevasi yksinäinen, muista se rakkaus. Se ei koskaan katoa.
 • Muista, miten paljon vanhempasi tekivät hyväksesi. Muista kaikki se apu ja tuki. Et ikinä millään teolla tai rahasummalla saa maksettua sitä takaisin, mutta muista kertoa arvostuksesi heille. Se riittää.
 • Muista, ettei N:n kuolema määrittele sinua ihmisenä. Olet paljon muutakin. Jotkut ihmiset ehkä näkevät sinussa vain lesken. Jotkut eivät osaa ajatella mitään muuta sinut nähdessään. Mutta sinä olet muuta.
 • Olet vahvempi kuin uskot. Älä unohda sitä. Muista aina, miten selvisit ensimmäisestä viikosta ja kuukaudesta. Elämäsi vaikeimmista päivistä. Älä koskaan vähättele sitä. Älä aliarvioi voimiasi.
 • Usko itseesi. Usko itseesi etenkin silloin, kun muut eivät sitä tee.
 • Et ole epäonnistunut. Et ole luuseri. Elämäsi on toki nyt 24-vuotiaana ihan eri pisteessä kuin monilla kavereillasi tai muilla samanikäisillä. Älä kuitenkaan vertaile itseäsi heihin. He eivät ole joutuneet kokemaan samaa. Ympärilläsi on paljon pitkiä parisuhteita, kihlautumisia, omistusasuntoja ja lemmikkieläimiä. Ei haittaa, vaikka sinulla ei ole. Joku päivä vielä on. Ja vaikeuksien jälkeen osaat arvostaa niitä asioita paljon enemmän, kun joskus tulet ne saamaan.
 • Olet nuori. Olet ihan oikeasti vielä nuori. Elämä on vielä edessäsi.
 • Älä pelkää tulevaisuutta. Älä pelkää menettämistä. Älä koskaan muutu kyyniseksi. Älä pelkää rakastumista sen takia, että saattaisit menettää sen taas. Uskalla luottaa elämään.
 • Jokainen aamu on lahja. Älä koskaan pidä asioita itsestäänselvänä. Seuraava aamu ei ole itsestäänselvä. Arvosta. Arvosta kaikkea, mitä näet ja koet. Etsi asioista aina positiivinen puoli. Ole kiitollinen.
 • Elä. Eläeläeläeläeläelä. Joka päivä. Naura ja rakasta. Ja ennen kaikkea elä. Älä kuole N:n mukana. Sinä jäit henkiin, sillä on jokin tarkoitus. Älä tunne huonoa omaatuntoa, koska elät ja reissaat ja käyt ulkona. Se on nyt sinun tehtäväsi.
 • Huono päivä ei tarkoita huonoa elämää. Huonoja päiviä tulee, mutta huonoa elämästäsi ei saa millään. Omistat ihan mielettömästi. Muista, että seuraava aamu on aina parempi. Jos ilta on vaikea, aamulla aurinko nousee aina uudestaan.

9 kommenttia:

 1. Aamen! Oon niin kiitollinen et oon saanut mun elämään noin fiksun ja ihanan ihmisen. <3

  VastaaPoista
 2. Mä aina ihmettelen, että miten voit olla noin vahva ja sanoa meille kaikille viisaita sanoja. Hirveen surun keskellä löydät aina jotain positiivista ja luot uskoo muillekin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana olet ♥ Oon huomannut, että jostain kumman syystä se helpottaa omaakin oloa, kun yrittää ajatella asioista positiivisesti. Jos jäisin surkuttelemaan ja voivottelemaan omaa kohtaloa, tekisin itelleni entistä pahemman olon. Jos keskittyy siihen hyvään mitä jäi jäljelle ja mitä maailmassa on, huomaa omistavansa aika paljon ja olevan loppujen lopuksi aika onnekas :)

   Poista
 3. Ja lisäys. Kaikki asiat tossa muistilistassa pitää oikeesti paikkansa, voiku muistettais kaikki seurata niitä enemmän. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on kyllä sellasia asioita, mitä ihan kaikki vois muistaa, en pelkästään minä :) Tärkeintä on elää täysillä <3

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Välillä on hyvä kirjoittaa asioita ylös, jotta todella muistaa, mikä on tärkeää ja mikä ei :)

   Poista
  2. Totta :) Ittekki vois kyl kirjoittaa muistilistan paperille mikä todella on tärkeää ja mikä ei. :)

   Poista