keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Sataa sataa ropisee

"Voi helkkari".

Se oli tänään ensimmäinen ja oikeastaan ainoa ajatus, kun pääsin iltavuorosta kotiin. Peilistä takaisin katsoi täysin uitettu ja läpimärkä ilmestys. Voi helkkari.

Tänään taisi olla ensimmäinen näin synkkä ja sateinen ilta tänä syksynä. Oikein kunnon syysilma. Pidän syksystä, se on yksi lempivuodenaikojani. Mutta nämä sateiset ja pimeät illat eivät ole kivoja. Nyt on alkamaisillaan juuri se vuodenaika, jota olen kauhulla odottanut. Miten pimeydestä ja synkkyydestä voi selviytyä yksin? Talvi tuntuu muutenkin joka vuosi pitkältä ja masentavalta. Entäs nyt sitten, kun on ikävä ja suru? Pelkään, että mieliala näyttää samalta kuin vallitseva säätila ulkona. Ja että sitä kestää monta kuukautta.

Tällaisina iltoina kaipaan häntä ihan suunnattomasti. Jos N eläisi, hän olisi lähettänyt minulle viestin työpäiväni loputtua. "Tulen parkkihalliin odottamaan varttia yli". Hän tuli aina hakemaan minut töistä ihan vapaaehtoisesti, jos oli huono ilma. Hän ei koskaan antanut minun kävellä sateessa kotiin. Nyt minua ei odottanut varttia yli kukaan. Paitsi vesisade, tuuli ja rikkinäinen sateenvarjo.

Jos N eläisi, olisi kotona odottanut valmis ruoka, siivottu asunto ja lempiohjelmat nauhoitettuna. Nyt eteisen lattialla tervehtii salikassi, johon melkein kompastuin. Kylppärissä pilkottaa täpötäysi pyykkikori ja astioita on vähän siellä sun täällä. Sohvalla on nähtävissä aamuisen vaatekriisin jäljet. Jääkaapissa ei valon lisäksi paljoa muuta olekaan. Tv-sarjatkin unohtui laittaa aamulla nauhalle. Tällaista tämä nyt on.

Sentään sain tänään valmiiksi yhden kamalan koulutehtävän. Ja sen palautuspäivä olisi vasta huomenna! Historiallista. Koulunkäynnin makuun on ollut taas tosi vaikea päästä kesän jälkeen. En tiedä, johtuuko se tästä elämäntilanteesta vai yleisestä motivaation puutteesta vai mistä, mutta nyt ei nappaa. Ei yhtään. Tehtävät tuntuvat toinen toistaan työläämmiltä, enkä jaksaisi paneutua niihin lainkaan. Menen kouluun siltikin joka päivä, kun luentoja on, enkä lintsaa oikeastaan ikinä. Vaikka ei siellä mitään läsnäolopakkoa ole. Yritän nyt rämpiä koulun kanssa eteenpäin. En jätä tehtäviä tekemättä enkä kursseja käymättä. Katsoin taannoin arvosanojani viime keväältä. En ole koko opiskelujeni aikana saanut yhtä hyviä numeroita, kuin keväällä. Opettajat säälivät minua varmaan niin paljon, että antoivat numerot vähän turhan helposti.

Viikonloppuna on luvassa taas risteily. Ehkä tekee ihan hyvää hypätä hetkeksi tästä oravanpyörästä. Arki on tuntunut todellakin arjelta nyt viime viikkoina. Voin ihan hyvin, mutta kyllähän tämä elämä vähän suossa tarpomiselta tuntuu. En oikein tiedä, mitä kohti pyrin. En osaa suunnitella viikkoa pidemmälle. En tiedä, mitä tavoittelen. En enää edes tiedä, mistä haaveilen. Rämmin päivästä toiseen ja viikosta toiseen. Selviydyn hyvin ja naurankin paljon. Mutta ei tämä elämä silti tunnu oikein miltään. Paitsi pahalta.

8 kommenttia:

 1. Itellä väsyttävinä vuodenaikana auttaa itseni kiireisenä pitäminen. Siis sellanen, että pidän sellasen tietynlaisen suunnitellut arkirytmin. Sovitan liikuntaa runsaasti, ystävien kanssa sovittuja tapaamisia yms, mutta myös rauhallisia iltoja sit ihan vaan rentoutumiseen. Hyviä leffoja yms. Sellaset asiat tuottaa iloa ja sit samalla ei tuu keskityttyä siihen synkkyyteen. Tästä täytyykin tehdä ehdottomasti oma postauksensa myös blogiini! ;) Kiitti postausvinkistä <3 Ja tsemppiä pimeän selätykseen! Ihanan aito tyyli jatkunut blogissasi alkuajoista saakka, koita jaksella! Vaikutat niin ihanalta ihmiseltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kommentti taas Satu <3 ja hyviä vinkkejä! Kiireisenä itsensä pitäminen tosiaan toimii. Joka viikolle kun sopii jonkun kivan tapaamisen tai menon, tuntuu arki heti kivemmalta :) Innolla odotan vielä sun postausta aiheesta! Kiitos taas tsempeistä, sun kommentit piristää joka kerta! Ihanaa syksyä <3

   Poista
 2. Mulle ei niinkään tuo synkkä marraskuu ole paha, lumeton tammikuu on jotenkin mulle se synkkä. Helli itseäsi tasasin väliajoin herkuilla, tapaa ihmisiä ja pidä vaikka pikkujoulut kotona.. Leffailta kotona hyvän ystävän kanssa sekään ei huono idea. Nauti aurinkoisista keleistä ja pukeudu sään mukaan. Liikuntakin auttaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä Susanna! <3 Tärkeää tosiaan on, ettei lukkiudu kotiin yksin. Järjestää tekemistä ja tapaa ihmisiä, se auttaa :) Kieltämättä tammikuu on myös synkkä kuukausi, mutta toisaalta siinä on aina jotain uuden alkua. Uusi vuosi, uusia asioita. Ja tammikuussa tietää menevänsä kevättä kohti, päivät alkavat pikkuhiljaa viikkojen kuluessa pidentyä.

   Poista
 3. Tsemppiä S! <3 Tää syksy on aika synkkää, ittekki oon ollu nää 2 kuukautta tosi masentunut tai väsynyt. En tiedä johtuuko se täst syksystä tai voi olla et johtuu siitäkin ku mulle on taas tapahtunu kaikenlaista esim. koulussa tuutor juttuja :) ja iso-papan kuolema :/ jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksy on kyllä jotenkin synkkää aikaa. Ehkä se helpottaa, jos saadaan luminen ja valkea talvi! :) Tsemppiä myös sulle, oot vahva likka ja menet kyllä kaikkien vaikeiden aikojen läpi! <3

   Poista
 4. Jep. Valkee joulu piristäis kyllä. Kiitos <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin piristäisi! Ei sitä joulufiilistä saa samalla tavalla, jos ei oo lunta.

   Poista