maanantai 5. syyskuuta 2016

Pariskuntia ja parisuhteita

Eilinen päivä kului vanhempieni kanssa Ikeassa ja sen jälkeen täällä minun luonani paikkoja järjestellen. Ikeassa kiinnitin huomiota pariskuntiin. Pariskuntiin, jotka etsivät kalusteita ensimmäiseen yhteiseen kotiinsa. Pariskuntiin, joille oli syntymässä vauva. Pariskuntiin, jotka tutkivat kirjoituspöytiä pikkukoululaisille. Ihan kaikkiin pariskuntiin. Kaikkihan siellä olivat liikkeellä pariskuntana! Paitsi minä. Varmaan kaikki heistä olivat onnellisempia, kuin minä. Minä näytin omien vanhempieni seurassa varmaan siltä, että olimme ostamassa minulle kalusteita ensiasuntoon. Kukaan ei minut nähdessään arvaa, että muutin avomieheni kanssa yhteen neljä vuotta sitten, kihlauduimme ja ravasimme asuntonäytöissä, koska olimme ostamassa ikiomaa yhteistä kotia. Ja sitten hautasin hänet. Ei näin nuoren ihmisen kuulu tehdä tuota viimeisintä. Nuoren ihmisen pitäisi olla onnellinen. Nuoren ihmisen ei tarvitsisi joutua miettimään, mikä on elämän tarkoitus ja onko tulevaisuutta olemassakaan.

Ikeassa tajusin myös, kuinka paljon ikävöinkään häntä. Olisin antanut ihan mitä tahansa, että olisin saanut olla siellä hänen kanssaan. Nimenomaan hänen, en kenenkään muun. Eilen tuntui täysin mahdottomalta ajatus, että olisin joskus niin läheinen jonkun miehen kanssa, että asuisin hänen kanssaan. Että lähtisin hänen kanssaan Ikeaan shoppailemaan. Se on käsittämätön ajatus. En halua ketään muuta! Miten ihmeessä kukaan muu voisi ikinä korvata häntä? Miten kukaan voisi ikinä päästä edes lähelle? On aivan käsittämätön ajatus, että tästä maailmasta löytyisi vielä joku mies, johon rakastuisin. Ja vaikka löytyisikin, mikä on todennäköisyys, että hän haluaisi tällaisen elämän potkiman yksilön?

Läheisyydenkaipuu on todella suuri. Tavallaan tuntuisi hyvältä saada läheisyyttä ihan keneltä tahansa, mutta en silti haluaisi ketä tahansa. Haluan vain sen yhden. En haluaisi seurustella kenenkään kanssa. En vielä. Se ajatus tuntuu ihan hiton kaukaiselta. Mutta silti olisi niin kiva, jos joku pitäisi joskus kädestä, toivottaisi hyvää huomenta, muistuttaisi aamulla ottamaan sateenvarjon koska ulkona sataa, antaisi hyvänyönpusun. Todella ristiriitaista. Samaan aikaan haluan ja en halua. En halua ketään, mutta haluan silti. Ikävöin häntä, mutta seuraavassa hetkessä haaveilen tulevasta parisuhteesta. Jota en sitten kuitenkaan halua kenenkään muun kanssa. Mutta silti mieli jo välillä haaveilee ja unelmoi.

Hitaasti ja hiljalleen täytyy päästää irti. Tajuan, etten voi jäädä roikkumaan menneisyyteen. Minä olen herranjumala sentään vasta 24-vuotias! Minulla on toivon mukaan vielä kymmeniä ja kymmeniä vuosia edessäni. Olen niin nuori, että minun kohdallani puolison kuolema ei voi merkitä ikuista yksinäisyyttä. Vanhemmilla leskillä se on erilaista. Eivät he varmaankaan tähtää samanlailla uuden rakkauden löytämiseen. Minulle se on tietyllä tavalla ollut lohtu kokoajan. Että jossain tulevaisuudessa ehkäpä siintää vielä rakkautta. Sitten, kun olen siihen valmis. Ei vielä aikoihin, mutta joskus. Sitten, kun tämä kaikki on kauniina ja rakkaudentäyteisenä muistona mielessäni, muttei enää aiheuta joka hetki surua ja pohjatonta ikävää.

4 kommenttia:

 1. Se tulee kun sä sitä vähiten odotat :) <3

  VastaaPoista
 2. Vaikka olen sinua kaksi kertaa vanhempi, niin yksin jäädessä ajatus yksin elämisestä tuntui todella vaikealta. Ja kuinkas ollakaan, puolitoista vuotta leskeksi jäätyäni elämään tuli yllättäen unelmamies. Hän jota en uskonut tässä maailmassa edes olevan todellisena. Joten usko vain, elämä voi yllättää. Vaikket siihen juuri nyt vielä uskoisikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla! ♥ Elämä tosiaan voi yllättää. Niin ihanaa lukea tällaisia, se todellakin antaa hieman uskoa, että tässä voi vielä käydä hyvin. Nimenomaan se ajatus yksin olemisesta tuntuu pahalta. Vaikken vielä olisi valmiskaan uuteen suhteeseen, mietityttää se tulevaisuus, että onko se pelkkää yksinäisyyttä vai tuleeko siellä vielä joku huikea ihminen vastaan. Kaikkea hyvää teille ♥

   Poista