sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Tervetuloa, 2017

Tervetuloa, vuosi 2017. Sinua on todella odotettu. Ole niin kiltti, ja kohtele paremmin kuin edeltäjäsi. Mitään muuta en pyydä.

Vietin vuoden vaihtumista kaveriporukalla lapsuuden kotikaupungissani. Olimme varanneet hotellihuoneet, joissa oli kiva aloitella iltaa ja joihin pääsi kätevästi yöksi nukkumaan. Oli nostalgista viettää uutta vuotta samoissa maisemissa, kuin joskus nuorena. Ja vuoden vaihtuessa pääsin todistamaan kosintaa! Kaverini meni poikaystävänsä kanssa kihloihin vuoden vaihtuessa, rakettien paukkeessa. Minun tunteeni menivät sillä hetkellä aikamoista vuoristorataa. Tottakai olin heidän puolestaan onnellinen ja oli ihanaa nähdä rakkautta ympärilläni. Mutta sitten on se toinen puoli, joka tunsi kateutta ja katkeruutta.

Kun vuosi vaihtui, en tiedä olisinko itkenyt vai nauranut. Tein molempia. Vielä vuosi sitten kaikki on ollut hyvin. Viime uutena vuotena olen ollut tosi onnellinen. Yhdessä ainoassa vuodessa kaikki elämässäni on mennyt ihan päälaelleen. On tosi haikeaa muistella yhteisiä uusia vuosia N:n kanssa. Ja sitten nähdä, miten vuoden vaihtuessa kaikki muut ympärilläni suutelevat, kuinka kaikilla muilla on joku. Kuinka yksi saa timanttisormuksen nimettömäänsä. Minulla oli sillä hetkellä niin ikävä minun omaa rakastani. Ja siskoani, joka on maailman toisella puolella. Tulen jotenkin kateelliseksi, kun ihmiset hehkuttavat sosiaalisessa mediassa, miten ihana ja onnellinen vuosi on ollut takana. Olisipa minullakin ollut. Minä olen menneenä vuotena pääasiassa surrut ja ikävöinyt.

Tuntuu hassulta, että ensi kuussa on N:n kuoleman vuosipäivä. Se ensimmäinen vuosipäivä. Tuntuu myös ihan käsittämättömältä, että tänä vuonna täytän 26 vuotta. En halua sanoa tuota lukua ääneen. 26-vuotiaana olemisessa ei olisi mitään kamalaa, jos minulla olisi jollain tavalla tasapainoinen ja vakaa elämä. Parisuhde, työpaikka, omistusasunto, tulevaisuudensuunnitelmia. Sellainen tavallinen 26-vuotiaan aikuisen elämä. Vaan kun ei ole. Minulla ei ole minkäänlaisia suunnitelmia tulevaisuuteni varalle. Asun pienessä ja halvassa yksiössä, jonka keittiön seinissä on ihan järkyttävät keltaiset laatat. Toivon todella paljon, että tämä vuosi tuo jonkinlaista selkeyttä elämääni. Että seuraavan kerran, kun vuosi vaihtuu, en olisi ihan näin pihalla.

Mutta ihan hyvin minä pärjään yksin. Totesin eilen ystävilleni, että minä olen vahva ja itsenäinen nainen, ja viihdyn ihan hyvin yksinkin. Eikä se ollut edes vale. Tänään kun raahauduin juna-asemalta takaisin kotiini, olin jollain tapaa huojentunut, ettei täällä odottanut kukaan. Sain nukkua koko päivän ja jättää purkamattoman kassin keskelle lattiaa. Heittää pitsan (itsetehdyn!) uuniin ja katsoa Netflixistä hömppäleffoja. Kyllä minä viihdyn näinkin, kun ei muutakaan voi. Tämä hiljaisuus on ihanaa ja kamalaa. Riippuu päivästä. Välillä rakastan sitä, kun ei tarvitse puhua kellekään. Kun voi vain kuunnella hiljaisuutta ja omia ajatuksiaan. Mutta on myös hetkiä, kun se ahdistaa. Välillä on kivaa saada joku kaveri yökylään, kun voi höpötellä ennen nukkumaanmenoa. Niitä hetkiä toisen kanssa on kyllä ikävä. Kun valot on jo sammutettu ja ollaan peiton alla menossa nukkumaan, mutta jutellaan vielä jotakin. Niin pieni asia, jota osaa arvostaa vasta sitten, kun sitä ei enää voi tehdä.


Meidän toiseksi viimeinen uusi vuosi yhdessä. Tällöin juhlittiin vuoden 2015 alkamista kaveripariskunnan luona. Tulipa haikea olo, kun löysin nämä valokuvat Facebookin syövereistä. Niin kova ikävä häntä.

6 kommenttia:

 1. Lähdin etsimään inspiraatiota omaan blogiin tai oikeastaan sen kirjoittamiseen. Selailen läpi yleensä seuraamani... Tuli mieleeni että jatkatko blogin kirjoittamista vielä? Siis toivon että jatkat, mutta pohdiskelit aiemmin asiaa... Sinulta sujuu kirjoittaminen! Facebook on paha kun tuo tahtomatta vaikka minkälaisia muistoja esiin viime vuosilta.. Toistaiseksi en ole jakanut mitään omille sivuilleni...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin toistaiseksi olen jatkamassa! Muistan kyllä nuo omat pohdintani, että kuinka pitkään oikein jatkan kirjoittamista. Jatkan niin pitkään, kuin se tuntuu hyvältä ja luonnolliselta ja kirjoitettavaa riittää. Väkisin en missään nimessä aio jatkaa. Ainakin tähän asti kirjoittaminen on tuntunut tosi hyvältä :) Olen oikeastaan vähän jopa yllättynyt, että edelleen, melkein vuoden jälkeen, kirjoitan näin usein! Blogi on kyllä muuttunut paljon matkan varrella. Aluksi käsittelin paljon surua ja kuolemaa, nyt kirjoittelen paljon myös ihan arkisista jutuista ja omista menoistani. En tiedä onko se niin kiinnostavaa luettavaa, mutta ainakin terapeuttista itselleni!

   Joo, tuo Facebook on välillä yksi pirulainen... Muistan kun kesällä se ehdotti minulle jotain "Häät tulossa" -ryhmää jonkun tekstin kera, että "olet mennyt kihloihin vuosi sitten, onko häiden suunnittelu ajankohtaista?". No eipä ole... Ja nuo muistot, joita ponnahtelee silloin tällöin esiin, on välillä aika ikäviä. Tai muistot itsessään ovat ihania, mutta jos sattuvat tulemaan väärällä hetkellä..

   Poista
 2. Mä ainakin jatkan lukemista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla! :) Sinäkin olet jo pitkään ollut matkassa mukana.

   Poista
 3. Toivottavasti tämä vuosi tulee olemaan parempi kuin viime vuosi. Hyvää uuttavuotta 2017 sulle! Toivottavasti jatkat kirjoittamisa. Oot hyvä kirjoittamaan. Sun postauksia on kiva lukea kun osaat olla myös positiivinen. ♡ En saa puettua nyt sanoiksi mun mietteitä sun blogista. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Toivottavasti uusi vuosi on myös sulle hyvä <3 Jatkan kirjoittamista edelleen, niin kauan kun hyvältä tuntuu :) Kiva kun kommentoit niin usein!

   Poista