tiistai 25. lokakuuta 2016

Valkoinen aamu


Tänään heräsin valkoiseen aamuun. Ensilumi. Istuin hyvän tovin pienessä keittiössäni tuijottamassa ikkunasta hentoisien hiutaleiden tipahtelua maahan. Talvi tekee tuloaan. Kunpa N olisi saanut nähdä tämän. Vaikka ei hän edes pitänyt talvesta. Tänä aamuna hän olisi kironnut, kun autossa on vielä kesärenkaat ja tuskastellut, että nyt alkaa töissä vuoden kiireisin sesonki, kun kaikki muutkin tulevat vaihtamaan renkaansa.

Aika on mennyt todella nopeasti. Lumi oli maassa, kun hän kuoli. Silloin oli kova pakkanen ja paistoi aurinko. Vielä ei ole kovaa pakkasta eikä tänään paistanut aurinkokaan, mutta lähestymme sitä vuodenaikaa. Hassua, kuinka nopeasti kevät, kesä ja syksy menivät. Tietyllä tavalla ne ovat myös menneet sumun peitossa. Erityisesti kevät. Mutta eipä tuo ole ihmekään. 

Tänään oli taas vertaistukiryhmän tapaaminen. Viime viikolla tapaamisesta lähtiessäni mietin, etten haluaisi sen koskaan loppuvan. Mitä sitten, kun ryhmän kaikki 15 tapaamista ovat ohitse? En halua! Ryhmästä on tullut niin tärkeä osa elämää. Ryhmäläiset tuntuvat hassulla tavalla tutuilta ja sieltä saa lohtua. Myös iloa, viimeisinä kertoina olemme nauraneet ja vitsailleet paljonkin. Tänään oli hyvä kuulla, etten ole ainoa, joka on miettinyt näitä asioita. Muilla on ollut samanlaisia ajatuksia. En ennen ryhmän alkua voinut kuvitellakaan, että siellä käyminen on tällaista. Että sinne menoa jopa odottaa. Että siitä tulee yksi elämäni tärkeimmistä jutuista. Siellä on hyvä olla. En koskaan olisi halunnut kuulua tähän ryhmään, ei kai kukaan haluaisi. Mutta nyt olen tosi onnellinen, että tällainen ryhmä on olemassa meitä kovia kokeneita varten. Ihanaa kuulua johonkin, koska viimeisten kuukausien aikana myös yksinäisyys on ollut vallitseva olotila aika useasti.

Loppuviikolla on tiedossa töitä ja yhdet opiskelijabileet. Sekä tenttiin lukua. Tukiryhmässä olemme puhuneet siitä, että itselleen tulisi olla armollinen. Jos jotain asiaa ei huvita tehdä, niin ei tarvitse pakottaa itseään. Ei tarvitse jaksaa kaikkea ja pystyä kaikkeen. Voi, kunpa voisinkin käyttää tätä syynä siihen, ettei minun tarvitsisi avata tuota kammottavaa 800 sivuista tenttikirjaa. Nyt ei huvita, mutta valitettavasti tieto ei tartu päähäni laiskottelemalla. Sen verran kunnianhimoinen olen, että vaikka en saisi kursseista huippuarvosanoja, aion päästä niistä läpi. Haluan, että valmistumispäivänäni tuolla pilvenreunalla istuu yksi tyyppi, joka ajattelee: "Siinäpä vasta taistelija ja selviytyjä, joka ei koskaan luovuta. Suoritti ammattikorkeakoulunkin tämän kaiken keskellä. That's my girl!"

7 kommenttia:

 1. Miten ihania ajatuksia taas, jaksat pysyä niin positiivisena. Ja todella hyvä näin, katkeruus ei tuo mitään hyvää. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on juuri näin, katkeruus ei tuo mitään hyvää, pilaa vaan koko loppuelämän. Parempi vaan yrittää pysyä positiivisena ja katkeroitumatta <3 Vaikka se välillä tosi vaikeaa onkin.

   Poista
 2. Hienoa kuulla, että vertaistukiryhmässä käymisestä on tullut sinulle tärkeää. Varmasti voimaannuttavaa, kun ryhmäläisesi ymmärtävät sinua paremmin kuin muut ja saat sieltä lohtua. Opiskelujeni harjoittelupaikkojen myötä olen itse tutustunut erilaisiin vertaistukiryhmiin ja kuullut ihmisten todella odottavan tapaamisia, koska jokin asia siellä yhdistää heitä. Voittehan vaikka jatkaa tapaamisia, kun ryhmänne "oikeat" käynnit loppuvat ja saatat saada sieltä todella hyviä ystäviä elämääsi. Tsemppihali <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ryhmä on todellakin tullut minulle paljon tärkeämmäksi, kuin osasin kuvitella! Meitä on ryhmässä paljon eri ikäisiä ja erilaisissa elämäntilanteissa olevia, mutta silti on niin paljon samoja ajatuksia ja tunteita. Todella ihanaa päästä jakamaan niitä. Ihanaa, kun joku todella ymmärtää. Niinhän se on, ettei ystävät voi tätä samalla tavalla jakaa, koska ei heillä ole samaa kokemusta takana.

   Viime kerralla lähtiessä vitsailimme vetäjän kanssa, että kun tähän on jäänyt niin koukkuun, tarvitaan ryhmän loputtua varmaan uusi ryhmä "vertaistukiryhmästä vieroittautujille" :D

   Kiitos taas kommentista <3

   Poista
 3. Hyvä postaus! Kiva lukee, että ryhmästä on ollut apua. Mukava myös lukee ko jaksat olla aina positiivinen ja TAISTELIJA sä olet!

  VastaaPoista