keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Hauskoja faktoja N:stä osa II


 • N lähti kerran poikien kanssa saunomaan ja viettämään iltaa. Hän oli ottanut mukaansa pyykkinarulta puhtaan t-paidan, jonka hän oli laittanut saunan jälkeen baariin päälle. Seuraavana aamuna ihmettelin, olitko todella pitänyt tätä paitaa baarissa??!! Kyseessä oli minun vanha kulahtanut XL-kokoinen hiustenvärjäyspaitani, joka oli yltäpäältä hiusväritahroissa. Se päällä hän sitten oli viettänyt illan yökerhossa. Voi tsiisus, on mahtanut olla näky.
 • N rakasti torkuttamista. Useana aamuna hän ei ehtinyt suihkuun ennen töihin lähtöä, vaan hän pesi hiuksensa nopeasti keittiön tiskialtaassa. N:n shampoo kuului meidän keittiön vakiovarusteisiin.
 • Irtokarkkeja ostaessa N laski jokaikisen karkin. Koska hänellä täytyi olla aina täsmälleen saman verran mustia ja värikkäitä karkkeja. Hän söi ne pareina. Tästä syystä emme koskaan voineet ottaa yhteistä irtokarkkipussia. Hänen tarkka järjestyksensä olisi muuten mennyt sekaisin.
 • N harrasti pienenä partiota ja miekkailua.
 • N kävi kerran ilmaisessa näöntarkastuksessa ja sen seurauksena osti itsellensä silmälasit. Hän ei tosin käyttänyt niitä koskaan. Ei kertaakaan! Ei kuulemma kehdannut....
 • Auto oli N:lle kaikki kaikessa. Se piti pestä vähintään kerran viikossa ja monesti hän jäi työpäivän jälkeen työpaikallensa rassaamaan milloin mitäkin autoon liittyvää.
 • N oli vähän itkupilli. Hän saattoi minun tapaani itkeä leffoja katsoessa. Tämä on yksi piirre, jota hänessä arvostin ja rakastin kaikista eniten. Hän uskalsi itkeä ja näyttää tunteensa.
 • N:lla oli vasemmassa korvassa korvis, jonka kävimme hänelle yhdessä laittamassa. Se taisi alunperin olla minun ideani, että laitetaan hänelle korvis. Mutta hän tykästyi siihen itse ihan hirveästi ja tilasi netistä monesti uusia koruja. Hän otti korviksen aina yöksi pois, ja monena työaamuna hän palasi vielä autoltaan takaisin kotiin hakemaan unohtuneen korviksen. Mihinkään ei voinut lähteä ilman.
 • N ei koskaan lähtenyt ilman kelloakaan mihinkään. Hän laittoi kellon ranteeseen, jos lähdimme kotoa hänen vanhemmillensa kymmenen minuutin automatkan päähän saunomaan! Kello piti aina olla ranteessa.
 • N toi minulle kerran kukkapuskan tullessaan töistä kotiin. "Nää on sulle!". Myöhemmin illalla hänelle tuli huono omatunto, ja hän joutui paljastamaan, että oli saanut kukat asiakkaaltaan, eikä ollut niitä todellakaan ostanut minua varten.
 • N osti aina jouluna minun äidilleni jonkun joulukukan, jonka hän antoi jouluaattona. Nyt kun pohdin asiaa tarkemmin, hän on varmaankin ostanut useammin kukkia minun äidilleni, kuin minulle.
 • N oli joskus pienenä ollut kalastamassa, ja hänen veljensä oli onnistunut heilauttamaan onkea niin, että ongenkoukku lävisti N:n korvalehden.
 • N rakasti saunomista yli kaiken. Meillä ei ollut omaa saunaa, mutta kävimme joka viikonloppu N:n vanhemmilla saunomassa. Kun olimme ostamassa omaa asuntoa, asetimme molemmat yhden kriteerin, joka asunnon pitää täyttää. Minun kriteerini oli, että asunnon täytyy olla aivan keskustassa. N:n kriteeri oli, että siinä pitää olla sauna.
 • Jos N:lla olisi ollut rahaa hankkia kaikki, mitä hän olisi halunnut, hän olisi omistanut traktorin, veneen, vesiskootterin, mönkijän, helikopterin, kaivinkoneen, moottoripyörän, asuntoauton, bussin, moottorikelkan ja ainakin kolme erilaista supertehokasta ja nopeaa autoa. Tässä olivat vain ne, joista muistan hänen oikeasti puhuneen. Seuraava henkilöauto, jonka N olisi ostanut, olisi ollut Audi. Kulkupelit olivat N:n kiinnostuksen kohteiden ykkössijalla. Mikroauton hän omistikin. Ja peräkärryssä kulkevan paljun.
 • N:n lempikauppa oli Motonet. Hän olisi voinut pyöriä siellä tunteja. Vaatekaupoista suosikki oli New Yorker ja ruokakaupoista Prisma.
 • N:lla on yhteensä neljä sisarusta vanhempiensa uusista liitoista. Joskus pienenä oli koulutehtävässä kysytty, kuinka monta sisarusta hänellä on. N oli kirjoittanut kaksi. N:n äiti oli kotona kysynyt, miksi ihmeessä olet tällaista mennyt kirjoittamaan. "No en mä nyt neljää viittinyt laittaa, kauheen noloa ois kirjottaa että on niin monta sisarusta, kaikki ois nauranu". Voi pieni N...
 • N:n nimimuisti oli onneton. Olimme seurustelleet ehkä vuoden, eikä hän edelleenkään muistanut siskoni nimeä! Perusteluna oli, että käytin hänestä aina lempinimeä, eikä hän mukamas tiennyt oikeaa. Niin varmaan.
 • N oli hyvä lähes tulkoon kaikessa. Jaksoin yllättyä loppuun asti aina vaan uudestaan siitä, kuinka hän osasi mitä vaan. Hän teki hyvä ruokaa, osallistui kotitöihin, pesi aina meidän asuntomme ikkunat, osasi korjata kaiken, tiesi autoista kaiken, tiesi elektroniikkavehkeistä kaiken, tuli äärimmäisen hyvin toimeen vanhempieni kanssa, mummoni oli aivan lääpällään häneen, hän oli ahkera työntekijä, hyvä asiakaspalvelija, hyvä puhumaan, hyväkäytöksinen. En keksi asiaa, jota hän ei olisi osannut. Hän oli hämmentävän taitava. Monitoimimies. Minun supermieheni. Olen suorastaan kateellinen, että hän oli niin hyvä ihan kaikessa. Ja samaan aikaan olen mahdottoman kiitollinen, että sain niin hyvän ja taitavan miehen rinnalleni.

2 kommenttia:

 1. Muistan kun N esitteli "matkailuautobusseja" netistä teillä yks kerta, sillä oli useampi suosikki :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa!! :D Kaikille piti päästä esittelemään, jos oli keksiny jonkun hyvän idean... :D Pitkään oli tosiaan haaveissa bussi, jonka sisälle olis voinu rakentaa asuintilat ja saunan ja vaikka mitä :D

   Poista