tiistai 5. heinäkuuta 2016

Kesäkiireitä

Heinäkuu tulee varmaan olemaan melko hiljaista aikaa täällä blogissa. Lähden ylihuomenna reiluksi viikoksi Latviaan ja Viroon perheeni kanssa. Sen jälkeen on minulla vielä vähän lomaa jäljellä, ja aion käydä mummolassa ja muuta pientä. Nämä reissut ovatkin sitten varmaan viimeisiä vähään aikaan. Syksyllä jatkuu opiskelu ja työt. Ja mihin minä yksin edes lähtisin. Meillä oli aina syksyisin tapana käydä N:n kanssa etelänmatkalla, mutta tänä syksynä ei ole tiedossa minkäänlaista lomaa. Täytyy nauttia kesästä mahdollisimman paljon siis.

Viimepäivinä olen nähnyt kavereitani. Ja viikonloppuna olin työkavereideni kanssa laivalla. Voi jestas, miten hauska reissu oli! Nyt on taas naurettu varastoon pitkäksi aikaa. Mikä onni on omistaa tuollaisia ystäviä! Mikä onni on, että saan kutsua työkavereitani ystävikseni. Se ei ole itsestäänselvää. Mutta se on ihan parasta. On ihan parasta, kun ystävien kanssa saa tehdä töitä, mutta sen lisäksi nauraa kippurassa ja heti perään itkeä. Tanssia yökerhossa tai istua jonkun kotisohvalla keskellä yötä puimassa elämää. Maailman parasta.

Syksyä kohti mentäessä tämä blogi muodostuu minulle varmaan entistä tärkeämmäksi. Syksy tuo tullessaan niin paljon uutta. Muutto yksin pois kotikaupungistani, vertaistukiryhmän aloitus, yksinäiset pimeät illat. Tulen tarvitsemaan tätä blogia silloin. Tämä blogi oli minulle hirmuisen tärkeä alkuvaiheessa, kun mitään muuta ei oikeastaan ollut. Tämä oli henkireikä. Ja henkireikää tulen tarvitsemaan syksylläkin.

Selailin tänään vuokra-asuntojen ilmoituksia. Vaikka yksin muuttaminen pelottaa, odotan sitä jo kuitenkin. Odotan kaikkea muutakin, mitä elämällä on tarjottavana. Pakkohan minullekin on tapahtua jotakin hienoa! N:n kuolema tosin opetti sen, etten odota kuuta taivaalta. Kaiken ei elämässä tarvitse olla täydellistä. En tarvitse kaikista hienointa kotia, parhainta palkkaa ja upeita luksuslomia. Tavallinen elämä riittää. Onnellisuus riittää, ja onni on pieniä asioita sekä rakkaita ihmisiä. Pitäisi muistaa, ettei aina tarvitse tavoitella parempaa, isompaa ja hienompaa. Tyydy siihen, mitä sinulla on nyt. Voit menettää sen kaiken huomenna. Ja arvostat kaikkea omistamaasi vasta, kun menetät sen. Tee muutos, ja arvosta sitä kaikkea jo nyt. Koska sinä omistat ihan valtavan paljon, ihan varmasti.

Arvokkain asia, mitä koskaan olen omistanut.

2 kommenttia: