torstai 1. syyskuuta 2022

Täys 10

Jos N eläisi, olisimme olleet yhdessä nyt 10 vuotta. Tänä kesänä tuli kuluneeksi 10 vuotta meidän ensitapaamisestamme. Hassu ja kaukainen ajatus, että minulla saattaisi tämän ikäisenä olla jo noin pitkä ihmissuhde takana. Ja on erikoista, miten pitkältä ja samalla lyhyeltä ajalta 10 vuotta tuntuu. Muistan yhä, kun näin hänet ensimmäisen kerran laivan yökerhossa. Muistan, mitä hänellä oli päällään. Olin silloin 20-vuotias. Sitä seurannut vuosikymmen oli todella tapahtumarikas, kaikessa ihanuudessaan ja kauheudessaan.

Liekö sattumaa, mutta nyt 30-vuotiaana olen aika samankaltaisessa tilanteessa kuin tasan kymmenen vuotta sitten. Olen tavannut ihanan tyypin, saanut viettää hänen kanssaan ihanan kesän ja olen aika ihastunut. Toki N:n kanssa se oli sellaista nuorta ja sinisilmäistä rakkautta. Nopeaa, huoletonta, uhkarohkeaa. Nyt olen niin monella tapaa enemmän aikuinen. En enää ihastu jokaiseen vastaantulijaan, vaan päinvastoin ihmisen täytyy olla todella erityinen, että tuntisin häntä kohtaan jotain. Ja juuri sen takia aikuisena ihastuminen voi itse asiassa olla monin verroin vielä parempaa.

On aivan todella ihana ajatus, että seuraavat 10 vuotta saattavat olla elämäni onnellisimmat ja suurimmat vuodet. Eivät toki välttämättä ole, mutta saattavat olla. Ja haluaisin ihan tosi kovasti nyt uskoa, että ne ovat. Voi olla mahdollista, että seuraavan 10 vuoden aikana minä rakastun, saan etsiä yhteistä kotia jonkun ihanan tyypin kanssa ja muuttaa yhteen, se ihana tyyppi saattaa kosia minua ja saan mennä hänen kanssaan naimisiin ja ehkäpä saada lapsia. Jos näiden asioiden on tarkoitus tapahtua minulle tässä elämässä, on aika todennäköistä, että ne tapahtuvat seuraavien 10 vuoden aikana. Vitsit miten ihanat vuodet minulle on tulossa, kun voin odottaa kaikkea tuota! Moni, jonka elämä on mennyt hieman eri tavalla, on saanut tuon kaiken jo ennen 30-vuotissyntymäpäivää, mutta onpahan kiva ajatus, että minulla on se kaikki vielä mahdollisesti edessä. Minulla on ihan hitsin paljon juttuja, joita odottaa. Haluan uskoa, että paras on vielä edessä.

Toisaalta, tämä kesä on ollut niin mahdottoman ihana, että en koe tarvetta roikkua menneessä, enkä myöskään haaveilla tulevaisuudesta. Juuri nyt on tosi hyvä. Olen saanut nauttia kesästä, lomailla ja käydä vuosien tauon jälkeen vaikka kuinka monilla festareilla. Viettää aikaa ystävien kanssa ja tehdä pieniä reissuja. Nähdä perhettä ja olla onnellinen veljeni kihlautumisesta. Juhlia ystävän polttareita ja häitä. Huristella sähköpotkulaudoilla ympäri Helsinkiä hameenhelmat hulmuten. Herätä keskellä yötä siihen, kun toinen kääntää kylkeä ja laittaa kätensä minun ympärilleni.

Täyden kympin kesä ja elämä.

2 kommenttia:

  1. Tarina selviytymisestä, sehän tästä blogistasi tosiaan tuli, kun luin mitä olet saanut aikaan tänä aikana ihan itse. Ja nyt on aivan uutta alkua. Jäit mieleeni, kun menetyksesi tuntui liian kovalta. Ilahduin, kun huomasin, että olet taas kirjoittanut. Niin toivon, että saat turvallisesti luottaa siihen, mitä elämä nyt tarjoaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se tästä tosiaankin tuli, vaikka aina siihen ei osannut uskoa ja luottaa. Niin toivon minäkin, että nyt saan pitää kaiken tämän hyvän. Kiitos sinulle ihanasta kommentistasi <3

      Poista